Моя Ікона Божої Матері Скоропослушниці

  1. Всіх вітаю! Сьогодні я порадувала себе - ну що треба і собі дарувати подарунки, тим більше такої...
  2. Як молитися іконі Божої матері Скоропослушниці

Всіх вітаю!

Сьогодні я порадувала себе - ну що треба і собі дарувати подарунки, тим більше такої - перша ікона вишита для себе. Вибір був простий - вона мені просто сподобалася. Вишілась за 4 або 5 днів! Це набір від Nova Sloboda СМ 7014 << Богородиця Скоропослушниця >>. (На жаль повторилася та ж історія, що і з іконою цієї ж фірми, яку я вишивала чоловікові - мнооого бракованого бісеру і саме того ж кольору, що був бракованим в попередньої іконі)

І ось сьогодні я буду освічуватися разом з вами - дізнаюся що ж це за ікона. Чомусь перед вишивкою не виникало думки знайти інформацію, хотілося просто вишивати. А тепер треба познайомитися зі своєю іконою. Ось що пише інтернет.

Історія ікони така. Писана і освячена в минулі століття на святій горі Афон у Руському монастирі святого великомученика і цілителя Пантелеймона. (від автора топіка - все дуже чудово сходиться: у кожного є ікони, які він любить більше за всіх - моя - ікона цілителя Пантелеймона). Багато чудес явила і в справах і в зцілення. Причому на рідкість швидко, за що отримала назву «Скоропослушниця» .Чудотворная ікона Божої Матері «Скоропослушниця» - одна з найдавніших ікон Богородиці. Прототип ікони знаходиться на Святій Горі Афон, в монастирі Дохіар. Історія цієї ікони налічує вже понад тисячу років. За переказами вона написана в X столітті з благословення засновника афонського Дохіарському монастиря преподобного Неофіта. Сама ікона «Скоропослушниця» написана на стіні. Це фреска! Але існує ще її чудотворна копія.

Значення образу «Скоропослушниця»

Ікона Божої Матері «Скоропослушниця», як і багато інших ікони, - нагадує нам, що до образу ікони треба ставитися з великим шануванням, бо вона втілює в собі Прототип лику, зображеного на ньому. Ця подія нагадує, що від нас чекають прохань і молитов. Молитовний труд завжди приносить плоди, але молитва перед іконою Божої Матері «Скоропослушниця» або молитва в тяжку хвилину Самою Скоропослушниці, цій іпостасі Богородиці, буде почута і виконана, головне, щоб вона підносилася від щирого серця і з великою і щирою вірою, що нас чують , про нас пам'ятають, нам допоможуть. Нам залишається тільки - молитися і вірити.

Немовля, що сидить на лівій руці Богоматері, благословляє правою рукою, а в лівій тримає сувій. Для ікони характерна спрямованість правої п'ятки Богонемовля до віруючих.

В першу чергу перед іконою Божої Матері «Скоропослушниця» моляться про духовне прозріння, коли людина знаходиться в розгубленості і не знає що робити, у всіх випадках, коли потрібна особливо швидка і дієва допомога в Її молитви до Сина. Також Богородиця через свою ікону «Скоропослушниця» дарує допомогу в лікуванні від різних захворювань. Перед Її святим образом підносять молитву за дітей і про допомогу під час пологів - про народження здорової дитини. Перед чудотворним ликом звертаються в молитві в будь-яких життєвих ситуаціях, коли терміново необхідно допомогти, наприклад, коли людина опинилася в біді. А в минулому час Святому образу в молитві зверталися при корабельній аварії, природні катаклізми, таких як повінь або пожежа, чи то пак у всіх випадках, коли господнє заступництво могло б врятувати людське життя.

Як молитися іконі Божої матері Скоропослушниці

При зверненні до святого зображенню не потрібно думати про те, як вирішити наявні труднощі, тут головне при прощенні це розповісти про всі свої душевні почуття від чистого серця. Запаліть перед чудотворним ликом свічку і прочитайте акафіст або молитву. Народом ця ікона любима за своє швидке виконання прохань, вспоможение в справах, звільнення від бід, зцілення.

Дні святкування: 1/14 жовтня, коли в Росії святкують Покрову Божої Матері, на Святій Горі Афон вшановують ікону Божої Матері «Скоропослушниця». . ), 9/22 листопада

І представляю вашій увазі мою ікону.

Сам набір густо вже вишита ікона, але не вставлена ​​в складень

сам складень

вишита ікона

І власне вишита ікона вже вставлена ​​в складень і складень в закритому вигляді.

Світлий і прекрасний лик «Скоропослушниця». Чує Спасительница наші молитви. І допомагає кожному.